——– KÅL STEG ———



Fint snittet kål krammes med salt og skylles så væden løber fra

Finthakkede valnødder

Røres sammen til fars

Arrangeres på et ildfast fad

Kålchips som bages i ovnen


Billeder som hører til den opskrift på kålsteg vi havde i Jyllandsposten i dag!

3 comments
  1. Jeres opskrifter er fantastiske og denne er ingen undtagelse;)

  2. CamillaMai said:

    Hvor meget af hvad og hvor længe?🙂

    • Kære CamillaMai!
      Opskriften var i Jyllandsposten i lørdags – men selvfølgelig skal jer der ikke nåede at få fat i avisen ikke snydes🙂

      ******************************************************************************************************************************************

      KÅLSTEG

      3 små løg
      250 g champignon
      1 dl fløde
      5 dl fintsnittet hvidkål
      250 g valnødder
      4 æg
      4 dl mel
      salt&peber

      ·Farsen
      Steg champignonerne af på en pande og blend dem med fløden, mens din veninde snitter hvidkålen sygt fint. Krammer i salt – og skyller det af.
      Bland champignonmassen sammen med hvidkålen, mel, æg, fintsnittet valnødder og salt&peber efter geschmack.
      Hæld farsen i en form og bag den i en forvarmet ovn ved 225 *C i en time.

      · Grønkålschips

      Grønkål
      Olivenolie
      Havsalt

      Vask grønkålen og tør den godt. Fordel grønkålsblade på en bageplade og vend dem i olivenolie.
      Bag dem i ovnen ved 225 *C til de bliver sprøde – ca. 10 minutter.
      Drys dem derefter med god havsalt.

      · Brun sovs

      3 Løg
      1/4 l Rødvin
      1 Bouillonterning
      2 dl Vand
      2,5 dl Fløde
      1 dl Ribsgelé
      Kulør
      Maizena
      Salt & Peber

      Skræl løgene og del dem i to. Steg løgene i olie til de er brune, hvorefter der tilsættes rødvin, vand og bouillon, som sættes i kog. Lad det simre, mens stegen forberedes. Si løgene fra og tilsæt kulør, fløde, ribsgelé og salt&peber. Bring sovsen i kog og jævn derefter med Maizena.

      Servér hvidkålsstegen med grønkålschipsene på toppen, og dertil kogte kartofler, godt med brun sovs og eventuelt en spidskålssalat med olie-eddike-honning dressing.

      **************************************************************************************************************************************

      Held og lykke med det – og skriv endelig hvis du har flere spørgsmål!
      Kærligst

      K Å L K Æ L L I N G E R N E

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: