Vi har ikke noget billede af suppen – så i får et af Ulla-Tofu istedet!

DSC_0423
Kålkællingernes hvidkålssuppe
22. februar 2013 kl. 12:07 på P4
Hvidkålssuppe
½ hvidkåls hoved
200 g jordskokker
Salt og peber
2 løg
2 fed hvidløg
½ l hvidvin
¼ l fløde
Lidt vand

Løg og hvidløg snittes og svitses af i gryden.
Snit hvidkål og jordskokker, hvorefter de også får en tur i gryden.
Tilsæt hvidvin og lad det koge mørt.
Blend derefter suppen, så den har en dejlig ensartet konsistens.
Tilføj fløden og eventuelt lidt vand, og lad det koge op.

Knasende salattopping:
½ kinakåls hoved
200 g sennepskål
2 madæbler
2 spsk æblecidereddike
2 spsk olie
Salt

Snit kinakål, sennepskål og æbler fint.
Bland det med lidt æblecidereddike, olivenolie og lidt salt.

Servering:
Server suppen i en skål med lidt af salattoppingen på toppen.

1 comment
  1. Lise said:

    Lyder godt (selvom jeg ikke nåede at høre jer i radioen :))
    Jeg har både jordskokker, ævler og hvidkål i køleskabet,
    så mon ikke de ryger en tur i gryden en af de kommende dage.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: