Gæsteblog fuld af BRÆNDSTOF!

Vi er ikke de eneste som elsker kål. Ovre i Sveriges land sidder Marian! Marian er 32 år, bosat i Göteborg og står bag den skønne blog Brændstof. Hun brænder for enkel hjemmelavet mad af ordentlige råvarer, og på bloggen finder du et miks af klassisk mormormad og ufanatisk moderne øko-helsekost. Hun har været så sød at lave et gæsteblog indlæg her til os, hvor hun deler sine kål erindringer og sin ynglings kål opskrift!

***********************************************************************************************************************

Opdateret for nylig110-001

DSC_0667

DSC_0671
Kunst & kærlig comfort food.
Som mange andre, der er er født i begyndelsen af 80erne er kinakålen enten et kærligt minde eller en traumatisk oplevelse. For de fleste er det nok det sidste og dermed er kinakålen desværre gået i glemmebogen. Kinakålen blev nemlig brugt yderst flittigt af vores mødre, der gerne serverede kinakålssalat til hverdag- og fest, alle ugens syv dage. Det var altså INDEN iceberg salat blev moderne. Min Mor (Bente), serverede altid finsnittet kinakål med optøede majs og ærter fra frostposer, fine gulerodskiver, agurk, tomat og evt. radiser hvis det skulle være vildt. Hvis det var en frokostsalat så blev den lige toppet med en god portion dåsetun i vand. Det allervigtigste er nok den hjemmerørte signatur dressing, som var et fast indslag på sidelinjen hos min Mors kinakålssalat: creme fraiche rørt med paprika, ketchup og lidt salt/peber. (Bonusinfo: dressingen er også fantastisk som dip til alle chips. Den blev også serveret når vi skulle fredagshygge med eleva2ern på fjernsynet eller havde lejet en VHS-box på tanken. Og iøvrigt er det også DRESSINGEN hvis du skal have rejecocktail). Måske er det netop den røde dressing, der gør at jeg stadig elsker kinakål i dag?

Selvom du er en af dem, der stadig har maridt om kinakål fordi du blev stopfodret med den i 80erne, så synes jeg alligevel du bør give den en ny chance. Ikke kun er kinakålen et smukt, sprødt og fotografisk kunstværk, den er faktisk også i sæson lige nu (og til oktober), den har en fin sundhedsprofil og er virkelig saftig. Kinakål er mildere i smagen end mange andre kålsorter. Giv nu kinakålen en chance – fintsnittet til en retrosalat, kastet i wokken med asiatiske krydderier, soja og nudler eller rullet i rice paper rolls, som kællingerne har gjort her.

Jeg hepper på mere comfort food og kærlighed til kinakålen, der er et naturligt kunstværk!

Advertisements
2 comments
  1. Helle Møller said:

    Hvor er opskriften med kålen? (På ‘Brændstof’?)

    • Marian said:

      Helle, det er bare fintsnittet, frisk kinakål med agurk, tomat, agurk, majs og aerter… Jeg har flettet den lidt ind i teksten, men jeg kan gerne dele den mere specifikt på min blog?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: